Régi parasztházakat képzelj el két konyhával, falba vájt boltívekkel, benne polcokkal, és négy szobával, amelyek 6, 3, 10, 5 személyesek, pótágyazhatók. A két fürdőszoba egyike faborítású, szaunával. A mennyezet fagerendás, a fal mésszel festett fehér, a talpadat hajópadló melegíti. A kertben teraszok, mellette almafa, mögötte egy kis kerti tó, szélén játszótérrel. A házat egyben is ki lehet venni, akár  harmincan is elférnek benne, de pároknak, családoknak gyerekekkel, vagy baráti társaságoknak is ideális. Az ára függ attól, hogy hányan és hány napra bérlitek. (3500 Ft/fő-5000 Ft/fő) Falusi vendégasztal keretében étkezést is biztosítunk.

Egyszerűség Az élet tudatos egyszerűsítése nem új társadalmi találmány. Több mint kétezer éve a világ fő szellemi tradícióinak alapítói is tanították már. Jézus arra biztatott bennünket, hogy ne halmozzuk föl a föld kincseit, hanem a szeretet szellemében osszuk meg gazdagságunkat és életünket másokkal. Buddha a kiegyensúlyozottság ösvényére, a középútra helyezte a hangsúlyt. Assisi Szent Ferenc, Konfucius, Lao-ce, Mohammed, Mahátmá Gandhi és még sokan mások – szintén előtérbe helyezték az egyszerűség, a világosság, az őszinteség és a kiegyensúlyozottság értékét. A 19. század közepén Amerikában Thoreau hagyott fel minden fölösleges dologgal. Thoreau két éven át egyedül élt maga építette kunyhójában a szülőfaluja melletti Walden-tó partján. Azt vallotta, hogy a civilizáció rombolja a természetet. Az embert megfosztja attól, hogy figyelmét teljes egészében a lét fontos kérdéseinek szentelhesse. Ma legtöbbször a média által befolyásolt önmegvalósításnak van alternatívája. Részben a fogyasztás korlátozása is megoldás lehet a problémákra. Amerikában állítólag negyven millióan élnek a Thoreau-féle tudatos egyszerűség jegyében. Rájöttek, hogy az életszínvonal és az életminőség egyáltalán nem azonos fogalmak. A  mozgalom egyik mai ideológusa Erich Fromm a Birtokolni vagy létezni című művében is kifejti, ahhoz, hogy valahol megjelenjen az undor, először a végletekig el kell jutni a társadalomban. Vagyis kívánságaik csökkentését hiába is várnánk a fejlődő országok lakosaitól. Amerikában azonban igen nagy volt az anyagi javak bősége és a vásárlóerő. Így szükségszerűen jelent meg a csömör, a polgári engedetlenség mozgalmába bújtatva. Érdekes módon ennek az új életminőségnek számos olyan vonása van, amely a magyar hagyományokban is megtalálható.   

Közösség Miért van szükségünk közösségre? Mert elfogadó közösségben kiegyensúlyozottabbak, felszabadultabbak, nyugodtabbak leszünk, javul a kommunikációs készségünk és az önértékelésünk. A közösség sokkal több mint barátság. Felmérhetetlen szükségünk van arra, hogy megosszuk lelki élményeinket, és mi is nyitottak legyünk arra, amit mások mondanak el. Az igazi közösség elvei a tisztelet, a sokszínűség ünneplése, a hitelesség. Hogy ezeket meg tudjuk valósítani, hajlandónak kell lennünk a kiüresedésre, az elcsendesedésre.